Lichte planten houden van lichte plekken

Lichte planten houden van lichte plekken

Lichte planten houden van lichte plekken

Geen groene vingers, maar wel genieten van een mooie tuin? Dat kan al met een paar simpele hacks. Onthoud deze en je tuin zal floreren. Dit keer geen lang artikel, wel een handige tip die (als je het ons vraagt) iedereen met een tuin moet weten.

 

Licht blad? Lichte plek.

Donkere planten en lang felle zon? Geen goede combinatie. De zon is meedogenloos en door de donkere kleur zullen de bladeren eerder verbranden. Andersom werkt het dus net zo: heeft je plant lichte (of bonte) bladeren? Dan houdt de plant wel van een lekker zonnetje en kan het daardoor dus ook beter tegen droogte. Dus: licht blad, lichte plek. MAAR: de regel ‘donker blad, donkere plek’ geldt hier niet. Vrijwel geen enkele plant houdt immers van een hele donkere standplaats.

De juiste structuur voor je planten

Ook de bodem is belangrijk. Namelijk de structuur van de bodem. Dit is zelfs nog belangrijker dan de voeding die erin zit. Dankzij de structuur kunnen planten wortelen. Denk aan kamerplanten: een cactus houdt bijvoorbeeld van dichte (zandachtige) grond, terwijl een orchidee de voorkeur geeft aan een chunky potgrond. Dat is in een tuin net zo. Structuur is belangrijk voor de waterdoorlaatbaarheid en het waterbergend vermogen. Houdt de bodem voldoende vocht vast, dan verbrandt een donkere plant minder snel. Is de bodem te nat? Dan kan het regenwater niet doorgelaten worden. Het resultaat… Natte voeten en verdronken planten. Zowel lichtbladige als donkerbladige planten vinden dit maar niks.

Beplantingsplan nodig?

Hulp nodig met de plaats van je planten? Schakel ons in. Wij weten precies welke plant wat nodig heeft. We helpen je graag!

moderne tuin
Ruimte voor groene beplanting
Welkom in deze Groene Oase!
0

Lees ook