Elk seizoen een frisse kleur met een sedumdak
Wij verzorgen de volledige aanleg

NEEM NU CONTACT OP >

Sedumdak aanleggen

Een Sedumdak is een groendak dat is begroeid met vetplantjes. Deze plantjes bloeien het mooiste in mei en juni. Een sedumdak staat erom bekend dat het door de seizoenen voortdurend van kleur veranderd. In het voorjaar kleurt het dak frisgroen en in de zomer donkerrood. Het voordeel van de vetplantjes is dat er enorm veel keuze is, er zijn wel meer dan 250 soorten, maar ook dat ze bijna overal op groeien. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel platte als schuine daken.

De hoveniers van Verdi Tuinen hebben heel ervaring met het aanleggen van Sedumdaken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken.

Voordelen Sedumdaken

Het plaatsen van Sedumdaken heeft aan aantal voordelen voor u, uw huis en uw dak:

  • Een Sedumdak verhoogd de levensduur van uw dak. De beplanting beschermt het dak tegen zonlicht, regen en extreme temperatuurverschillen. Hierdoor gaat uw dak langer mee.
  • Sedumdaken zorgen voor extra warmte- en geluidsisolatie. Hierdoor heeft u minder last van omgevingsgeluiden. De sedumlaag houdt in de winter warmte vast en creëert in de zomer een koelend effect.
  • Een Sedumdak vraagt om weinig onderhoud. De vetplantjes kunnen zichzelf goed onderhouden. Toch is onderhoud niet helemaal overbodig, denk aan onkruid en de Jaarlijkse bemesting.

Het aanleggen van een Sedumdak

Voor het aanleggen van een Sedumdak moet er eerst gekeken worden of uw dak geschikt is om Sedum op te plaatsen. Eén van de belangrijkste factoren die hierbij komt kijken is de stevigheid van het dak, want er is ook een bodem nodig voor de plantjes. Deze kan bestaan uit een systeemopbouw met substraat of een lichtgewicht systeemopbouw met een substraatrol. Hierbij is het belangrijk dat er een goede afvoer wordt geïnstalleerd, zodat de plantjes niet te veel water krijgen.

Onderhoud van Sedumdaken

Sedumdaken zijn makkelijk in onderhoud. Het is wel belangrijk om de afvoer van het water in de gaten te houden zodat deze niet vol komt te zitten. Onkruid moet eens in de zoveel tijd verwijderd worden. De vetplantjes hebben enkele keren per jaar speciaal voeding nodig door middel van bemesting.

Kosten van Sedumdaken

De prijs van een sedumdak is afhankelijk van het type dak. Op een plat dak is het bijvoorbeeld makkelijker aan te leggen dan op een schuin dak. En hoe gemakkelijk wij op het dak kunnen komen speelt ook mee. Voor een gerichte prijs kunt u contact met ons opnemen voor een definitieve offerte.

Subsidie

In grote steden, waaronder in Utrecht, is het mogelijk om subsidies aan te vragen voor een Sedumdak. Een Sedumdak is om verschillende redenen milieuvriendelijk, en dus wil de overheid de aanleg hiervan stimuleren. Wat wij natuurlijk alleen maar toejuichen. Er wordt gesubsidieerd tot 50%.

Benieuwd naar advies over een Sedumdak of wilt u weten wat het voor u kost? Neem dan contact met ons op. Onderhoudt u uw tuin zelf, maar heeft u ergens ander hulp of advies bij nodig? Ook dan kunt u op ons rekenen. Wij adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden!