Alles begint bij een vakkundig tuinontwerp 
Laat uw droomtuin door ons ontwerpen  

NEEM NU CONTACT OP >

Tuinontwerp

Een goed tuinontwerp is de eerste stap richting uw nieuwe tuin. Zoveel smaken, zoveel tuinen. Bij Verdi Tuinen weten wij dat maar al te goed. Daarbij zou het toch zonde zijn als uw tuin na het aanleggen toch niet helemaal bevalt, omdat u er van tevoren niet goed genoeg over heeft nagedacht? Het is een kleine investering in tijd, maar zal dit zeker waard zijn en u zult hier nog jarenlang van genieten. Een tuinontwerp door Verdi Tuinen geeft u de zekerheid dat alle elementen samenkomen tot een gebalanceerd geheel. Wij geven u die droomtuin waar u al zo lang naar uitkijkt!

Op zoek naar een tuinontwerp in 3D? Ook dat kan bij Verdi Tuinen! 

Tuinontwerp maken

Wilt u uw bestaande tuin opnieuw laten aanleggen? Of wilt u een geheel nieuwe tuin laten aanleggen bij uw nieuwbouwwoning? Of u nou een kleine tuin hebt waar het nodig is om slim en creatief de ruimte in te delen, of een ruime tuin met veel mogelijkheden. Het is altijd handig om je ideeën uit te werken en deze te verwerken in een tuinontwerp omdat je zo visueel kunt zien wat er gaat gebeuren en hoe alles eruit komt te zien. Een echte tuin begint met een goed ontwerp waarbij wij de volgende vier punten hanteren voor uw tuingeluk:

  • De juiste verhouding tussen beplanting en verharding: van nature willen we onszelf omgeven met planten. Het liefst zitten we er middenin en toch wordt dit vaak vergeten bij het inrichten van de tuin.
  • Een goede combinatie van hoog en laag: een vlakke tuin met alleen maar lage beplanting mist spanning, dieptewerking en sfeer. De helft van de beplating moet hoger zijn dan 90 cm.
  • Rust en privacy zodat je op je gemak bent: een tuin is als een huis, een plek waar je je geborgen en veilig voelt.
  • Behoeden voor meer tuinwerk dan je zou willen: de tuin mag niet meer inspanning van je vragen dan je bereid bent om te willen geven. Dit is goed mogelijk en je hoeft er ook helemaal geen groene vingers voor te hebben.

 Wij van Verdi Tuinen luisteren goed naar uw wensen en maken vervolgens een creatief tuinontwerp of –schets op maat voor u. Enkel wanneer er goed over na is gedacht ontstaat er een tuin precies zoals u die wilt!

Unieke sfeer

Fraaie zichtlijnen, een fijn terras waar u tot laat van de zon kunt genieten, sfeerverlichting, een praktische overkapping, een gazon dat tegen een stootje kan, een speelse waterpartij, een buitenkachel. Samen met u creëren we een tuinontwerp dat de door u gewenste sfeer ademt. U kunt hiermee dus alle kanten op. Modern, traditioneel, landelijk, gezellig, sfeervol, strak, maar vooral zoals u het zelf voor ogen heeft. Wij hebben al vele eigentijdse tuinen mogen ontwerpen.

Eigentijds tuinontwerp

Het voordeel van werken vanuit een goed tuinontwerp is dat u niet voor verrassingen komt te staan tijdens het aanleggen van uw nieuwe tuin. Een professioneel tuinontwerp en bijpassend beplantingsplan geeft houvast en zorgt voor een goede verhouding tussen groen en bestrating. De twee belangrijkste voordelen van een tuinontwerp zijn:

  • Waardevol advies: heeft u ontzettend veel creatieve en bijzondere ideeën, maar weet u niet of deze in de praktijk allemaal goed uit te voeren zijn? Met onze ervaring voorzien wij u van al deze praktische adviezen.
  • De juiste verhoudingen: tussen groen en bestrating. Zo weten wij uit ervaring hoe verschillende afmetingen uitkomen. Dit bespreken we uiteraard zodat dit matcht met uw wensen.

Appeltern Tuinexpert

Verdi Tuinen is geselecteerd als Appeltern Tuinexpert. Een Appeltern Tuinexpert is op de hoogte van de laatste duurzaamheidsontwikkelingen, hij of zij respecteert de natuur en heeft oog voor specifieke wensen t.a.v. kwaliteit, comfort en gemak. Het is een samenwerkingsverband van Nederlands beste hoveniers. Bevestigd door de Tuinen van Appeltern in kwaliteit en werkwijze.

Kosteloos ontwerp

Laat u uw tuin door de hoveniers van Verdi Tuinen aanleggen en onderhouden? Dan maken wij altijd een kosteloos tuinontwerp of –schets voor u. Bel ons voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek! Ook kunt u via het contact formulier contact met ons opnemen. Wij beantwoorden met liefde al uw vragen.

Bekijk hier voorbeeldprojecten om inspiratie op te doen!