Langwerpige tegels: eigentijdse en strakke uitstraling voor jouw tuin

Langwerpige tegels: eigentijdse en strakke uitstraling voor jouw tuin

Langwerpige tegels: eigentijdse en strakke uitstraling voor jouw tuin

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je tuin om te toveren tot een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Een trend die de laatste jaren steeds meer populariteit wint, zijn langwerpige tegels in de tuin. In deze blog lees je meer over de voordelen en mogelijkheden van deze tegels.

Voordelen van langwerpige tegels

Langwerpige tegels worden steeds vaker gekozen als bestrating voor de tuin. Dit is niet zonder reden, want langwerpige tegels hebben diverse voordelen:

  • Moderne en strakke uitstraling: Door de lange rechte lijnen die ontstaan door het gebruik van deze tegels, geeft dit een moderne en strakke uitstraling aan de tuin. Dit past goed bij veel verschillende tuinstijlen, zoals moderne, minimalistische of juist stadse stijlen.
  • Bijdrage aan ruimtelijkheid: Door de tegels te plaatsen over de hele breedte van de tuin, lijkt de tuin groter en ruimtelijker. Dit komt doordat de lange lijnen die de tegels vormen, de lengte van de tuin accentueren.
  • Makkelijk in onderhoud: Deze tegels hebben minder voegen dan kleine tegels of klinkers. Dit heeft als voordeel dat er minder onkruid tussen de voegen groeit en het makkelijker schoon te houden is.

Mogelijkheden en combinaties

langwerpige tegels zijn er in veel verschillende formaten en kleuren. Door te spelen met verschillende afmetingen en kleuren, creëer je een unieke uitstraling van jouw tuin. De tegels zijn bijvoorbeeld goed te combineren met kiezels of grind. Ook kun je ervoor kiezen om de tegels in een patroon te leggen, zoals blokpatronen, diagonale patronen of juist in wildverband.
Deze tegels zijn niet alleen geschikt voor bestrating van de tuin, maar ook voor het aanleggen van een terras, looppad of oprit.

Kosten

De prijs van deze tegels varieert sterk en is afhankelijk van het materiaal en de afmetingen van de tegels. Betonnen tegels zijn over het algemeen goedkoper dan tegels van natuursteen of keramiek. Ook de afmeting van de tegels speelt hierbij een rol. Over het algemeen geldt: hoe groter de tegels, hoe duurder ze zijn.

Strak en modern

Langwerpige tegels geven je tuin een moderne en strakke uitstraling, dragen bij aan de ruimtelijkheid en zijn makkelijk in onderhoud. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de tegels te gebruiken en te combineren. Door de verschillende materialen, kleuren en afmetingen kun je een unieke uitstraling creëren in jouw tuin. Let bij het kiezen van de tegels wel op de prijs, deze varieert sterk.

0

Lees ook