De meest gemaakte fout van een terras…

De meest gemaakte fout van een terras…

De meest gemaakte fout van een terras…

Wist je dat de meeste mensen een terras voor de glaspui plaatsen? Eigenlijk is dat best gek, want juist dat is de plek waar je naar buiten kijkt om van de tuin te genieten. En dat terwijl er zoveel meer opties zijn voor je terras.

Een van onze krachten is het ontwerpen van een tuin. We houden daarbij altijd rekening met de plaats van het terras. Daar krijgen we leuke reacties te horen. Bijvoorbeeld: “Wauw! Ik had dat daar nooit verwacht!” Precies. Wij komen met interessante alternatieven voor jouw terras. Er zijn namelijk zoveel meer zitjes mogelijk dan je denkt.

 

Hoe kies je een plek voor het terras?

Zo’n plaats kiezen we niet zomaar. Een paar vragen die we altijd stellen:

  • Woon je in een rijtjeswoning, en zo ja: hoe liggen de terrassen van de buren? >> Wat achtergrondinformatie: als je in een rijtjeswoning woont, dan zijn de terrassen vaak hetzelfde. Dat betekent dat als iedereen buiten zit, je elkaars gesprekken echt letterlijk kunt volgen.
  • Is de plek direct achter de pui wel de meest handige plek?
  • Wordt het er niet te warm of te koud?
  • Zit je graag in de zon en kan je dat ook op die plek?
  • Zit je graag tegen een muur van steen of een muur van groene planten?
  • Hoe belangrijk vind je privacy?
  • Zie je vanuit binnen niet liever je groene tuin, in plaats van je tuinset?

 

Het lijken er veel, en toch zijn al deze vragen belangrijk bij het selecteren van een plek van je terras. Een stoel of plant kan je immers nog verplaatsen. Een compleet terras maakt het een stuk moeilijker.

Tuin – terras aanleggen?

Zit je ook met je handen in het haar om je dit jaar wél optimaal van je tuin wil genieten? En bij voorkeur in een zonnetje, waar het niet te koud is én met wat groen om je heen? Laat ons met je meedenken. Neem contact met ons op, we ontmoeten je graag.

moderne tuin
Ruimte voor groene beplanting
Welkom in deze Groene Oase!
0

Lees ook