blank

Kies een Sedumdak
voor de ultieme groenbeleving

NEEM NU CONTACT OP >

Sedumdak Utrecht

Overweeg je om een Sedumdak aan te leggen? Een Sedumdak, ook wel bekend als een ‘groen dak‘, is een prachtig natuurlijk dak bedekt met verschillende soorten vetplanten die elk seizoen van kleur veranderen.

Een groen dak geeft je huis een kleurrijke uitstraling en is een duurzame keuze die ook nog eens voordelig kan zijn voor je portemonnee. Het Sedumdak toont haar mooiste kleuren gedurende het hele jaar. In het voorjaar kleurt het frisgroen en in de zomer donkerrood. Er zijn meer dan 250 verschillende soorten vetplanten die vrijwel overal op kunnen groeien, dus ook op een schuin dak.

Bij Verdi Tuinen hebben we veel ervaring met het aanleggen van Sedumdaken en gaan we regelmatig het dak op. Ben je benieuwd naar de kosten of wil je meer informatie over het aanleggen van een groen dak? Neem dan gerust contact met ons op.

Een Sedumdak biedt diverse voordelen:

Duurzaamheid

Een Sedumdak is niet alleen mooi, maar ook duurzaam. De beplanting beschermt tegen zonlicht, regen en extreme temperatuurverschillen, waardoor er minder onderhoud aan het dak nodig is. Hierdoor gaat het dak langer mee.

Isolerend

Een groendak zorgt voor extra isolatie. Het Sedumdak heeft een geluidswerende functie, waardoor omgevingsgeluiden worden verminderd. Daarnaast houdt de Sedumlaag warmte vast in de winter en zorgt het voor verkoeling in de zomer.

Weinig onderhoud

Sedumplantjes zijn zeer zelfonderhoudend, waardoor er weinig onderhoud nodig is. Af en toe het onkruid verwijderen en de plantjes bemesten is voldoende.

Natuurlijk blijft het belangrijk om liefde en aandacht aan het Sedumdak te geven, maar het is een relatief onderhoudsarme keuze die bijdraagt aan de duurzaamheid en isolatie van je woning.

Laat ons weten wat Verdi Tuinen voor jou kan betekenen.

Wat kost een sedumdak per m2?

Klein sedumdak

Oppervlakte: 0-50 m²

€ 77,- per m² *

Incl. btw

Gemiddeld sedumdak

Oppervlakte: 50-100 m²

€ 66,- per m² *

Incl. btw

Groot sedumdak

Oppervlakte: 100 m² en groter

Prijs op aanvraag

Incl. btw

*Prijs afhankelijk van de situatie

Is elk plat dak geschikt voor Sedum?

Hoewel Sedum vrijwel overal kan groeien, is niet elk dak geschikt voor een Sedumdak. Het is essentieel dat het dak voldoende draagkracht heeft om de bodem en plantjes te kunnen dragen, ongeacht of het dak plat of schuin is.

Er zijn twee soorten bodem: een systeemopbouw met substraat of een lichtgewicht systeemopbouw met een substraatrol. Daarnaast is een goede afvoer essentieel, omdat de plantjes niet van te veel water houden. Als je niet bekend bent met deze termen, dan kun je altijd bij ons terecht voor persoonlijk advies over het aanleggen van een groendak.

Onderhoud

Sedum vraagt weinig onderhoud en is een ideale plant die zowel tegen zon als regen kan. Het heeft af en toe wat extra water nodig, maar niet te veel. Het is belangrijk om regelmatig de waterafvoer te controleren op verstoppingen en onkruid te verwijderen.

Kosten Sedumdak

De kosten van een Sedumdak zijn afhankelijk van het type dak en de oppervlakte van de beplanting. Over het algemeen is de aanleg op een plat dak makkelijker dan op een schuin dak. De toegankelijkheid van het dak is ook van invloed op de prijs. Voor een definitieve offerte komen we graag bij je thuis langs.

sedumdak aanleggen

Subsidie groendak Utrecht

Een groen dak is niet alleen duurzaam, maar ook milieuvriendelijk en vraagt weinig onderhoud. Het biedt isolatie en wateropname. Wist je dat sommige steden, zoals Utrecht, subsidie bieden voor de aanleg van een Sedumdak? Dit kan oplopen tot wel 50% van de kosten. Het is zeker de moeite waard om te overwegen!

Als je gericht advies wilt over het aanleggen van een Sedumdak of meer wilt weten over de kosten, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met al je tuinvragen en -wensen!

Service Image

Kies voor een groen dak

 • Milieuvriendelijke optie voor isolatie
 • Weinig onderhoud
 • Subsidie vaak mogelijk
 • Geluidswerende functie

Service Image

Waarom kies je voor Verdi Tuinen?

 • Wij hebben een passie voor groen
 • Veel ervaring
 • Betrouwbaar en komen afspraken na
 • Deskundig
 • Appeltern Tuinexpert
 • De beste hoveniers
 • Creatief en laagdrempelig

Wij zorgen ervoor dat jij echt van je tuin kunt genieten!

Verdi Tuinen geeft liefde aan jouw tuin

Bij Verdi Tuinen werken we vanuit onze passie voor groen en natuur. Het vinden van de juiste balans in een tuin is voor ons essentieel. Dit betekent dat we streven naar harmonie tussen voldoende groen en een beheersbaar onderhoudsniveau.

Wij ontwerpen en onderhouden tuinen met liefde. Door jouw tuin te laten onderhouden door Verdi Tuinen, kun je dagelijks genieten van een prachtige tuin.

Wil je meer weten over ons team? Lees dan verder op onze website.

sedumdak aanleggen

Groen dak laten leggen?

Geniet meer van jouw tuin, zonder tijdverlies of vieze handen. Met periodiek tuinonderhoud van Verdi Tuinen blijft jouw tuin altijd fris en netjes en bovenal gezond.

harmen-verdituinen
Harmen is tuinexpert en weet alles over sedumdaken. Heb jij een vraag over een groendak?

Waar leggen de hoveniers van Verdi Tuinen sedumdaken?

– Sedumdak Utrecht

– Sedumdak Zeist

– Sedumdak Bilthoven

– Sedumdak Driebergen

– Sedumdak Bunnik

– Sedumdak De Bilt

– Sedumdak Houten

Contactformulier

Laat ons weten wat Verdi Tuinen voor jou kan betekenen.