Uw tuin het hele jaar van genoeg water voorzien
Laat een tuinberegeningssysteem plaatsen

NEEM NU CONTACT OP >

Het plaatsen van een beregeningssysteem

Een tuinberegeningssysteem bestaat uit een aantal sproeiers die zijn aangesloten op een waterleidingnet. Op deze manier krijgen de planten regelmatig water, zodat ze goed door kunnen groeien en niet zullen uitdrogen.

Planten en het gras hebben op de juiste tijd water nodig en zeker met de droogte! Uw gazon en planten kunnen optimaal profiteren van de juiste hoeveelheid water wanneer u een beregeningssysteem op maat laat leggen. Een beregeningssysteem kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt:

  • Het beregenen van een daktuin
  • Het beregenen van verticale tuinen
  • Het beregenen van een rijbak voor paarden
  • Het beregenen van sportvelden

De hoveniers van Verdi Tuinen hebben veel ervaring voor het onderhoud en het plaatsen van goede tuinberegeningssystemen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken.

Voordelen van tuinberegening

Uw tuin het hele jaar van genoeg water voorzien kost veel tijd. Vooral wanneer het ook nog een grote oppervlakte is wat water moet krijgen. Bij een beregeningssysteem wordt het water gelijk verdeeld over het hele oppervlak, doordat het precies wordt afgestemd op de grootte van de tuin. Het systeem is heel eenvoudig aan te passen of uit te breiden. U heeft ook de mogelijkheid om uw tuin automatisch te laten beregenen. Daarnaast is het mogelijk om te beregenen door verschillende waterbronnen, namelijk:

  • Grondwater
  • Oppervlaktewater
  • Waterleidingnet
  • Waterbassin

Het hangt af van de oppervlakte die besproeid moet worden welke waterbron het meest geschikt is en het gemak waarmee het water opgepompt kan worden.

Het installeren

Het is verstandig om een beregeningssysteem te laten plaatsen door professionals, er zitten namelijk een aantal noodzakelijke kenmerken aan een beregeningssysteem. Onder andere geldt dat de beregening afgestemd moet zijn op de hoeveelheid water die nodig is. Daarnaast moet het systeem netjes weggewerkt zijn, zodat de sfeer in de tuin onveranderd blijft. Ook moet u er zo min mogelijk omkijken naar hebben: het systeem moet goed functioneren zodat u er niks meer aan hoeft te doen. En als laatste moet het systeem van dusdanige kwaliteit zijn dat u er lang plezier van heeft.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor tuinberegening? Neem dan contact met ons op. Onderhoudt u uw tuin zelf, maar heeft u hulp of advies nodig bij een andere klus? Ook dan kunt u op ons rekenen. Wij adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden.