blank

Altijd de correcte bewatering
dankzij een beregeningssysteem

NEEM NU CONTACT OP >

Het plaatsen van een beregeningssysteem

Steeds vaker kiezen mensen voor een tuinberegeningssysteem. En dat is niet voor niks, want met dit systeem krijgt de tuin altijd genoeg water. Dat betekent nooit meer een geel gazon of verdorde planten als u terugkomt van vakantie. Het is namelijk een speciaal aangelegd systeem met sproeiers, die zijn aangesloten op een waterleidingnet en uw planten van water voorziet. Met andere woorden: zo krijgen uw planten regelmatig water, en zullen ze niet uitdrogen of juist verdrinken. Wij plaatsen al jaren tuinberegeningssystemen in Zeist en omstreken en komen graag bij u langs voor een systeem in uw tuin.

Eén ding is zeker: planten en gras hebben altijd water nodig. Hoeveel en wanneer – dat is bepalend voor de omstandigheden. Met een beregeningssysteem op maat kunt u uw gazon en planten optimaal laten profiteren van de juiste hoeveelheid water. Maar een beregeningssysteem kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt:

  • Het beregenen van een daktuin
  • Het beregenen van verticale tuinen
  • Het beregenen van een rijbak voor paarden
  • Het beregenen van sportvelden

Bij Verdi Tuinen hebben we veel ervaring voor het onderhoud en het plaatsen van goede tuinberegeningssystemen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw tuin te bespreken.

Voordelen van tuinberegening

Uw tuin het hele jaar van genoeg water voorzien kost veel tijd. Zeker wanneer u een grote tuin of flink gazon heeft dat besproeid moet worden. Een beregeningssysteem verdeelt het water over het hele oppervlak en stemt het af op de grootte van uw tuin of gazon. Dit systeem kunt u gemakkelijk aan (laten) passen of uitbreiden. Daarnaast kunt u de tuin automatisch laten beregenen.

Soorten waterbronnen met beregeningssysteem

U kunt met verschillende waterbronnen uw tuin besproeien. Dat kan met:

  • Grondwater
  • Oppervlaktewater
  • Waterleidingnet
  • Waterbassin

Welke waterbron het meest geschikt is voor uw tuin, hangt af van het te beregenen oppervlakte. Ook is het gemak waarmee het water opgepompt kan worden, van belang bij de keuze van de waterbron. We begrijpen dat dit ingewikkelde materie is, daarom komen we graag bij u langs voor een passend advies.

Laat ons weten wat Verdi Tuinen voor jou kan betekenen.
beregeningssysteem
beregeningssysteem Verdi

Beregeningssysteem installeren

We worden regelmatig opgetrommeld om een tuin van eerste hulp te voorzien. Als we een vergeeld gazon of juist verzopen planten zien, heeft dat vaak te maken met een zelf aangelegd beregeningssysteem. Het is een klus die u het beste aan professionals kunt overlaten. De installateur moet namelijk rekening houden met belangrijke factoren, waaronder de hoeveelheid water dat nodig is. Een professional kijkt naar de planten, het oppervlak en kan daar zijn oordeel aan hangen. Daarnaast moet het systeem netjes weggewerkt zijn, zodat de sfeer in de tuin onveranderd blijft. Ook moet u er zo min mogelijk omkijken naar hebben: het systeem moet goed functioneren zodat u er niks meer aan hoeft te doen. En als laatste moet het systeem van dusdanige kwaliteit zijn dat u er lang plezier van heeft. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel, al helemaal als het om uw tuin gaat!

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor tuinberegening? Neem dan contact met ons op. Onderhoudt u uw tuin zelf, maar heeft u hulp of advies nodig bij een andere klus? Ook dan kunt u op ons rekenen. Wij adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden.